Paul van Ostaijen-dag, zaterdag 20 Februari 2010

Ook in 2010 organiseert het Genootschap een Paul van Ostaijendag. Ditmaal niet op de geboortedag zelf (22 februari), maar op zaterdag 20 februari 2010. Geen onthulling van een gedenkplaket, geen presentatielezingen maar wel een twee en een half uur durende cultuurhistorische & literaire wandeling op ‘t Schoonselhof te Hoboken. Ook wel het ‘Père Lachaise’ van Antwerpen genoemd. Niet toevallig vond ook Paul van Ostaijen daar zijn laatste rustplaats. Zijn bezoek dus meer dan waard! Aansluitend vindt een nieuwjaarsdrink plaats in een plaatselijke herberg.

De wandeling zal geleid worden door Jean Emile Driessens die het Schoonselhof kent als geen ander en u gegarandeerd beklijvend zal onderhouden. Deze omschrijft de wandeling als volgt:

“Het eerste uur van de rondleiding omvat de historiek van het Schoonselhof, grafkunst, symboliek, Antwerpse prominenten, … . Daarna brengen we een bezoek aan de laatste rustplaats van Paul van Ostaijen op het ereperk. Voordracht waarin de perikelen rond het grafmonument en kunstwerk ‘De luisterende engel’, beeld van Oscar Jespers, enkele gedichten en het verhaal van de bewogen teraardebestelling of de groteske van ‘De man die driemaal begraven werd’ aan bod komen. Hoe het komt zie-je-wel. Na deze bijdrage brengen we een bezoek aan de laatste rustplaats van vrienden en tijdgenoten van Paul van Ostaijen w.o. Gaston Burssens, Floris Jespers, Jozef Muls, Jef van Hoof, Lode Craeybeckx, Marnix Gijsen, Maurice Gilliams, Paul Joostens, Jozef Peeters, René Victor, Herman van den Reeck, Alice Nahon, …”

Het betreft de primeur van een speciaal voor het Genootschap uitgewerkte Schoonselhof- wandeling.

Voor deze gelegenheid zal Christophe Pochet (tuttist 1ste viool in deFilharmonie) een muzikaal eerbetoon brengen bij het graf van Paul van Ostaijen.

De wandeling start om 14u00 aan de hoofdingang van het Schoonselhof gelegen aan het kruispunt Sint-Bernardse Steenweg – Jules Moretuslei (2610 Wilrijk). Vlak voor de ingang treft u een publieke gratis parking aan, alsook een halte van tramlijn 24.

Bent u geïnteresseerd in deze unieke wandeling dan wordt u verzocht het Genootschap een bericht achter te laten omtrent uw aanwezigheid en desgevallend die van uw metgezellen. De contactgegevens van het Genootschap vindt u uitgebreid op deze webstek onder de menulink contact.

U zal worden verzocht € 5 ter plekke te betalen.

Vergeet uw paraplu niet!

Comments are closed.